Acvatron

Compresoare cu piston

Cum să alegeți compresorul potrivit

Foarte des, la cumpărarea unui compresor, se face aceeași greșeală – compresorul este selectat incorect din punct de vedere al performanței. În acest articol, vom analiza această problemă în detaliu.

Trebuie să știți că în pașaportul compresorului, producătorul indică performanța de admisie – aceasta este o valoare teoretică determinată de proiectarea unității (numărul și diametrul pistoanelor, cursa lor, rotațiile pe arborele compresorului). Pentru utilizator, o altă performanță, ieșire sau cât de mult aer intră în receptor pe unitate de timp este mai importantă. Pentru un compresor cu transmisie cu curea, acesta reprezintă 65-75% din valoarea declarată de producător, acestea sunt modele de uz industrial. Pentru modelele fără centură, această cifră este chiar mai mică – 50-65%, acestea sunt modele „pentru casă”, nu pentru utilizare intensivă. Acest parametru este decisiv atunci când alegeți un compresor.
Modul de funcționare al compresoarelor moderne cu piston este intermitent. Ciclul maxim de funcționare (aceasta este suma timpului de funcționare și a timpului de așteptare) nu trebuie să depășească 10 minute, cu o sarcină de 60% pentru compresoarele cu curea și de 50% pentru modelele de uz casnic.
Să luăm un exemplu: există echipamente care consumă 500 de litri pe minut, pentru ca compresorul să funcționeze normal, creștem acest număr cu 40% și obținem o capacitate de ieșire egală cu 700 de litri pe minut. Un compresor cu o putere a motorului de 5,5 kW are aproximativ aceeași capacitate.
Rețineți că alegerea tipului și puterii compresorului este un punct important și, în caz de dificultăți, este mai bine să contactați specialiștii companiei noastre.